Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگاهی دوباره به پراید 131

پراید 131 در سال 1390 به‌عنوان نسخه بهسازی شده پراید صبا به بازار آمد و با ویژگی‌های مثل داشبورد و صندلی‌های جدید، گرافیک چراغ‌های جلو و عقب، تجهیز به مه‌شکن عقب و قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو از داخل کابین از پدر خود متمایز می‌شد. چند سال بعد فرمان هیدرولیک، ترمز ABS و ایربگ‌های راننده و سرنشین جلو هم به لیست امکانات استاندارد پراید 131 اضافه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پراید 131 در ابتدای تولید خود با 6 تیپ SL، SX، EX، TL، LE و SE عرضه شد که تفاوت این تیپ‌ها در تجهیز یا عدم تجهیز به فرمان هیدرولیک، ترمز ABS و ایربگ بود. اما از سال 1393 به‌بعد، تنها فول‌ترین تیپ یعنی پراید 131 SE روی خط تولید باقی ماند و تولید سایر تیپ‌ها متوقف شد.

مزایای پراید 131

پراید 131 در مقابل سایر نسخه‌های پراید و هم‌چنین دیگر خودروهای اقتصادی ایرانی، مزایای زیادی دارد که در ادامه به این مزایا می‌پردازیم:

کابین جادار نسبت به ابعاد بدنه: پراید 131 جزو سدان‌های کوچک (سگمنت B جهانی) محسوب می‌شود اما نسبت به ابعاد بدنه و حتی برخی سدان‌های بزرگ‌تر بازار، کابین جادارتری دارد و می‌تواند علاوه بر استفاده‌های روزمره شهری، برای مسافرت‌های خانوادگی هم کارآمد ظاهر شود. اما خانواده‌های ایرانی در مسافرت علاوه بر کابین جادار به صندوق‌بار بزرگ هم نیاز دارند که پراید 131 در این زمینه هم قابل‌قبول ظاهر شده است و نسبت به خودروهای کوچک دیگری مثل پراید 111، تیبا 2 و پژو 206 کاربردی‌تر است. مصرف سوخت اقتصادی: پراید 131 با مصرف ترکیبی 6.4 لیتر در صد کیلومتر، جزو کم‌مصرف‌ترین خودروهای ایرانی است و هوای جیب مالک خود را در این شرایط اقتصادی دارد.

استهلاک پایین: پراید 131 علاوه بر مصرف سوخت پایین، استهلاک فنی اندکی هم دارد اگر خیلی به آن بی‌مهری نکنید، به این زودی‌ها خراب نخواهد شد. تعمیرات آسان و لوازم یدکی فراوان: با توجه به سادگی فنی پراید 131 و تعداد بسیار بالای آن در کشور، حتی در شهرهای بسیار کوچک کشور هم مشکلی برای تأمین قطعه یا پیداکردن تعمیرکار نخواهید داشت. ایمنی بالاتر نسبت به پرایدهای قدیمی: هرچند نمی‌توانیم پراید را جزو خودروهای ایمن محسوب کنیم اما پراید 131 (وبه‌طور کلی خانواده X100 سایپا) نسبت به نسخه‌های قدیمی‌تر ایمنی خیلی بهتری دارند که به‌دلیل تقویت‌شدن بدنه و استانداردشدن ترمز ABS و ایربگ در این خودروها است.



مقایسه مختصر پراید 131 و پراید 111

پراید 131 و پراید 111 از پرطرفدارترین خودروهای اقتصادی این روزهای بازار هستند که از ویژگی‌های فنی و آپشنی یکسانی بهره می‌برند. فضای کابین این دو خودرو هم باهم یکی است و تفاوت آن‌ها در ابعاد بدنه و صندوق‌بار خلاصه می‌شود.

با این اوصاف، پراید 111 ظاهر اسپرت‌تر و ابعاد مناسب‌تری برای استفاده‌های شهری دارد اما پراید 131 به‌دلیل صندوق‌بار جادارتر و هم‌چنین قیمت پایین‌تر خود، گزینه کاربردی‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تری به‌نظر می‌رسد.

مدل خودرو

پراید 131

پراید 111

پیشرانه

4 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

4 سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1323

1323

حداکثر قدرت

71 اسب بخار در 5250 دور

71 اسب بخار در 5250 دور

حداکثر گشتاور

108 نیوتن‌متر در 2750 دور

108 نیوتن‌متر در 2750 دور

گیربکس

5 سرعته دستی

5 سرعته دستی

مصرف سوخت (ترکیبی)

6.4 لیتر در صد کیلومتر

6.4 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (ثانیه)

15

15

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

160

160

طول (میلی‌متر)

3935

3673

عرض (میلی‌متر)

1605

1605

ارتفاع (میلی‌متر)

1455

1455

فاصله بین دو محور (میلی‌متر)

2345

2345

وزن خالص (کیلوگرم)

915

905

حجم صندوق‌بار (لیتر)

360

190



کلام پایانی

در پایان بایستی بگوییم که پراید 131 با توجه به قیمت اقتصادی خود و مزایایی که دارد، کماکان گزینه مناسبی برای خرید خودرو محسوب می‌شود. البته با توجه به گذشت 2 سال از توقف تولید این خودرو و کم‌شدن نسخه‌های صفرکیلومتر آن در بازار، اگر قصد خرید پراید 131 صفرکیلومتر را دارید بهتر است عجله کنید.

خوب است بدانید که شرکت همراه مکانیک به‌عنوان باسابقه‌ترین پلت‌فرم خرید و فروش خودرو در کشور، با وجود کارشناسان باتجربه خود و هم‌چنین شرایط خرید اقساطی، می‌تواند برای خرید پراید 131 https://www.hamrah-mechanic.com/cars-for-sale/saipa/

و بسیاری از خودروهای دیگر، به شما کمک کند تا با خیالی آسوده از بابت سلامت خودرو موردنظر خود و هم‌چنین اعتبار فروشنده، خرید خود را انجام دهید.

منبع: الف

کلیدواژه: پراید 131 صندوق بار هم چنین میلی متر پراید 111

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۳۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟

یک کارشناس صنعت خودرو تداوم مشکلات خودروسازان در زمینه تخصیص ارز و همچنین تامین نقدینگی را به عنوان علت کاهش تولید ایران‌خودرو و سایپا در فروردین سال جاری معرفی کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ اخیرا گزارشی منتشر شده که نشان از کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در فروردین سال ۱۴۰۳ دارد. شروع ضعیف آن‌ها در حالی رقم خورده که بخشی در سال گذشته هم بخشی از برنامه تولید آن‌ها محقق نشد.


«امیر حسن کاکایی» کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در نخستین ماه سال جاری اظهار کرد: تولید خودرو نیاز به تامین نقدینگی ریالی و ارزی دارد. متاسفانه در طول سال‌های اخیر تولید خودرو نتیجه‌ای جز افزایش زیان برای خودروسازان به همراه نداشته است. با افزایش تولید، میزان زیان خودروسازان رشد پیدا می‌کند، در نتیجه توانایی آن‌ها در تامین نقدینگی و اعتبار برای ادامه تولید کاسته می‌شود.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: ایران خودرو و سایپا در زمره شرکت‌های فرمانبردار دولت قرار دارند؛ لذا، علی‌رغم افزایش زیان، آن‌ها همچنان ناگزیر به ادامه تولید هستند؛ در حال حاضر این دو شرکت برای ادامه تولید با چالش جدی تامین نقدینگی و ارز مواجه‌اند.


وی متذکر شد: در طول چند سال گذشته میزان زیان‌دهی آن‌ها با شیب ملایمی آغاز شد، اما سیاست‌گذاران صنعتی نسبت به این موضوع بی توجهی کردند. اکنون وضعیت این شرکت‌ها به گونه‌ای رقم خورده که نه تنها زیان آن‌ها چند برابر شده بلکه دیگر اعتباری هم برای دریافت تسهیلات از بانک‌ها ندارند.


کاکایی عنوان کرد: وضعیت فعلی خودروسازان فقط باعث بی اعتباری آن‌ها نشده بلکه این مسئله حتی گریبان قطعه‌سازان را هم گرفته است. به عبارت ساده‌تر، بدهی خودروسازان به تولیدکنندگان قطعات به حدی بالا رفته که باعث بد‌عهدی آنان در قبال تامین کنندگان مواد اولیه شده است.


این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: برای مدیریت دولتی ایران خودرو و سایپا افزایش زیان این شرکت‌ها مهم نیست و به طور مطلق فرمانبردار سیاست‌های خودرویی دولت هستند. کاهش تولید خودرو در فروردین ماه صرفاً به خاطر تشدید چالش‌های مذکور است.


وی با اشاره به درخواست چند ماه پیش وزیر صمت برای اعطای ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به ایران‌خودرو و سایپا هم گفت: این مطالبه برای دو ماه پیش بوده و اکنون دیگر کارایی قبل را ندارد، زیرا این امکان وجود دارد که خودروسازان در طول این مدت دو برابر آن عدد زیان کرده باشند. ۱۵ هزار میلیارد تومان در صنعت خودرو عدد ناچیزی است، زیرا فروش ریالی شرکتی مانند ایران‌خودرو بالای ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است.


این استاد دانشگاه تصریح کرد: نقدینگی در صنعت خودرو حکم جریان خون را دارد. اکنون خودروسازان نه اعتبار دارند و نه نقدینگی ریالی و یا حتی ارزی. بخشی از فرایند تولید خودرو مبتنی بر واردات مواد اولیه است. در حال حاضر ایران خودرو و سایپا به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز برای پاسخ به مطالبات شرکای خارجی خود هم دچار مشکل شده‌اند.

 

خودروسازان جرات توقف تولید را ندارند!


کاکایی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کاهش تولید خودرو در فروردین ماه می‌تواند متاثر از انتظار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولات خود باشد یا خیر، گفت: این گزاره به دور از انتظار و یا حتی نادرست است، زیرا همانطور که در ابتدا ذکر شد، ایران‌خودرو و سایپا فرمانبردار دولت هستند. در حال حاضر تمام دغدغه وزیر صمت معطوف به افزایش تولید خودرو در سال جاری است؛ به همین خاطر نه وزیر و نه حتی مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا نمی‌توانند به بهانه اخذ قیمت‌های جدید برای محصولات، خط تولید را متوقف و یا در آن اخلال ایجادکنند.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: بدون شک اولویت اصلی وزارت صمت و خودروسازان در سال ۱۴۰۳ افزایش تولید است حتی اگر زیان آن‌ها افزایش پیدا کند. گزاره توقف تولید برای اخذ قیمت‌های جدید فقط برای خودروسازان بخش خصوصی صدق می‌کند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در طول سال‌های اخیر ابزار‌های متعددی همچون اوراق گام، LC داخلی و همچنین اوراق صکوک را برای تامین مالی خودروسازان پیشنهاد دادند، اما میزان بدهی و زیان آن به قدری بالاست که هیچ یک از روش‌‎های مذکور هم نتوانسته نقدینگی مورد نیاز آن‌ها را تامین کند. مادامی که روند تخصیص ارز و همچنین تامین مالی خودروسازان با چالش همراه باشد، کاهش تولید آن‌ها یک امر قابل انتظار خواهد بود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: تولید خودرو ، ایران خودرو ، سایپا ، صنعت خودرو ، وزارت صمت ، نقدینگی ، تامین ارز خودروسازان ، امیر حسن کاکایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAK

دیگر خبرها

  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • خرید ام وی ام X22 پرو کارشناسی‌شده + گارانتی فنی و بدنه
  • شرایط جدید فروش و پیش فروش ۱۰ محصول سایپا
  • استقبال مردم بلاروس از محصولات گروه سایپا
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • آتش سوزی خودرو و فوت ۳ نفر در تونل 
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • سارقان ۴۰ فقره سرقت خودرو در مشهد دستگیر شدند
  • سه سارق خودرو در مشهد دستگیر شدند